.FILE
pojke sitter i soffan och arbetar på en laptop

Skola överallt med Digitala lektioner

Spridningen av coronaviruset gör att distansundervisning kan bli det nya normala för många lärare och elever. Materialet hos Digitala lektioner är lätt att bearbeta så det passar när eleverna jobbar hemifrån.

Att studera eller arbeta hemma istället för i klassrummet väcker nya frågor kopplade till digital kompetens. Lektionspaketet Skola överallt handlar om elevernas arbetsplats utanför det fysiska klassrummet och hur digitaliseringen har påverkat människors sätt att arbeta.

Lektionerna tar upp allt från larmen om att unga får problem med nacke och rygg till följd av skärmarbete, till vilka positiva möjligheter digitalt distansarbete kan innebära. Lektionerna låter eleverna reflektera kring digitaliseringens påverkan på individ och samhälle, bland annat genom att de undersöker sin egen digitala arbetsplats hemma. De får också lära sig mer om vilka tekniska lösningar som krävs för att det ska vara tryggt för oss att arbeta digitalt på distans.

Det finns även lektioner inom olika ämnesområden som är viktiga att ha koll på när man pluggar eller arbetar via internet.

Du kan dela alla lektioner via Google Classroom eller Microsoft Teams, använda dem på delad skärm eller ladda ner lektionerna i Google Drive eller som PDF. Du kan också hitta Digitala lektioner via Skolon.

Skola överallt är Digitala lektioners bidrag i anslutning till det nationella initiativet Skola hemma, som drivs av Rise med samarbetspartners på uppdrag av Skolverket. Läs mer om Skola hemma och se mer material här. När du tipsar andra om Digitala lektioner får du gärna använda taggen #skolahemma.

Sidan uppdaterades 2020-08-06

Relaterat

En pojke sitter i skolkorridor med en dator i knät.

Använd Digitala lektioner för undervisning hemma

Coronaviruset och dess följder ökar på olika sätt behovet av digital kompetens hos både lärare och elever. Övningarna och uppgifterna i Digitala lektioner går fint att anpassa för fjärr- eller distansundervisning.

Kvinna visar ett barn något på mobiltelefon vid köksbord.

Tips, råd och stöd för dig som ska arbeta med skola överallt

Att under en längre tid undervisa elever som inte är på plats i klassrummet kan kännas ovant för många. Här kommer några tips som kan underlätta förberedelserna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig och få nyheter, tips om utbildningar, event och andra kostnadsfria satsningar vi gör för lärare. Fyll i vilken årskurs du helst vill få mer tips om.

Årskurs
Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig och få nyheter, tips om utbildningar, event och andra kostnadsfria satsningar vi gör för lärare. Fyll i vilken årskurs du helst vill få mer tips om.

Årskurs
Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn