Skola överallt med Digitala lektioner

Spridningen av coronaviruset gör att fjärr- och distansundervisning kan bli det nya normala för många lärare och elever. Materialet hos Digitala lektioner är kostnadsfritt, lätt att bearbeta och passar perfekt när eleverna jobbar hemifrån.

Övningarna på Digitala lektioner är fria att bearbeta och lätta att anpassa till dina elever. Du kan dela dem via Google Classroom eller Microsoft Teams, använda dem i klassrumsläge på delad skärm eller ladda ner lektionerna i Google Drive eller som pdf. Du kan också hitta Digitala lektioner via Skolon.

Längre ner på den här sidan finns genvägar till utvalda lektioner inom områden som är extra viktiga i rådande situation. Till exempel om källkritik, digital säkerhet och digitaliseringens möjligheter och utmaningar.

Du kan också läsa mer om fjärr- och distansundervisning och få tips och idéer kring hur du kan arbeta med Digitala lektioner när eleverna inte sitter tillsammans i klassrummet.

Sidan Skola överallt är en del av det nationella initiativet Skola hemma, som drivs av RISE med samarbetspartners på uppdrag av Skolverket. Läs mer om Skola hemma och se mer material här. När du tipsar andra om Digitala lektioner får du gärna använda taggen #skolahemma.