.FILE

Fortbildning

Vill du utveckla din digitala kompetens? Missa då inte att Internetstiftelsen med jämna mellanrum erbjuder fortbildning för dig som ska arbeta med digital kompetens i skolan.

Fortbildningsmaterial på Digitala lektioner

I alla lektioner finns fliken "Se lärarinstruktioner". Under den fliken hittar du relevanta länkar till fortbildningsmaterial som gör att du kan förbereda och fortbilda dig inför undervisningen i digital kompetens.

Kostnadsfria föreläsningar med Kristina Alexanderson

Kristina Alexanderson är ansvarig för Internetstiftelsens skolsatsningar och en av landets ledande experter på arbetet med digital kompetens i skolan. Vill du boka Kristina som föreläsare på din lärarkonferens eller något annat större evenemang? Läs mer här!

Lyssna på ett lärandesamtal om distansundervisning

Under våren 2020 ställdes gymnasieskolan om och gick från en dag till en annan till distansundervisning. Lyssna på ett samtal mellan Kristina Alexanderson och Linda Svanberg om distansundervisning.

Fortbilda dig på Internetdagarna

Den 23–24 november bör du passa på att fortbilda dig på Internetdagarna, där vi erbjuder en heldag om digital kompetens i skolan. I år blir konferensen helt digital. Mer information om upplägg, innehåll och pris finns på internetdagarna.se.

Internetstiftelsen på SETT

SETT-dagarna i Stockholm är flyttade till våren 2021 på grund av covid-19.

Relaterat

Böcker och en kaffekopp

Debatt: "Utbilda alla lärare i digital sökkritik"

Det räcker inte att värdera sanningshalten i de källor vi googlat fram. Eleverna måste också lära sig att förstå algoritmernas roll i sökmotorer och sociala medier. Vår nya studie visar tyvärr hur lärare trots goda intentioner har svårt att undervisa om informationssökning och källkritik.

Porträtt av Kristina Alexandersson.

Dags för nya skolsatsningar efter 10 år med Webbstjärnan

På tio år har nära 400 000 elever deltagit i Webbstjärnan och tillsammans skapat mer än 20 000 webbplatser. Efter tio år är det dags att gå vidare med nya skolsatsningar som är ännu bättre anpassade till de utmaningar våra skolor och lärare står inför i dag.

En pojke sitter i skolkorridor med en dator i knät.

Använd Digitala lektioner för undervisning hemma

Coronaviruset och dess följder ökar på olika sätt behovet av digital kompetens hos både lärare och elever. Övningarna och uppgifterna i Digitala lektioner går fint att anpassa för fjärr- eller distansundervisning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig och få nyheter, tips om utbildningar, event och andra kostnadsfria satsningar vi gör för lärare. Fyll i vilken årskurs du helst vill få mer tips om.

Årskurs
Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig och få nyheter, tips om utbildningar, event och andra kostnadsfria satsningar vi gör för lärare. Fyll i vilken årskurs du helst vill få mer tips om.

Årskurs
Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn