En publik bestående av lärare sitter i en hörsal och lyssnar på ett föredrag

Fortbildning

Vill du utveckla din digitala kompetens? Internetstiftelsen erbjuder olika typer av fortbildning för dig som ska arbeta med digital kompetens i skolan – missa inte detta!

Lärarhandledningar

Digitala lektioner erbjuder fem kostnadsfria, nedladdningsbara lärarhandledningar som behandlar var sin del av digital kompetens. Genom dem kan du fördjupa dina kunskaper om hur undervisning i källkritik, värdegrund, digitalisering, programmering och teknik stärker dina elevers digitala kompetens. I lärarhandledningarna får du även bra förslag på teman och praktiska ingångar till undervisningen i klassrummet.

Bild på fem stycken tryckta lärarhandledningar.
Bild på Kristina Alexandersson

Podd

Podden kan användas som underlag för kollegiala samtal i arbetslaget, ämnesgruppen eller i skolans arbete med att utveckla digital kompetens.

Fortbildningspodd för lärare

I podden Digitala lektioner samtalar Kristina Alexanderson med gäster om hur de arbetar med digital kompetens i sin undervisning. Podden kan användas som underlag för kollegiala samtal i arbetslaget, ämnesgruppen eller i skolans arbete med att utveckla digital kompetens. Till varje avsnitt hittar du frågor, lektionsmaterial och tips på vidare läsning. Mer om podden Digitala lektioner.

Fortbildningsmaterial på Digitala lektioner

I alla lektioner finns fliken "Se lärarinstruktioner". Under den fliken hittar du relevanta länkar till fortbildningsmaterial som gör att du kan förbereda och fortbilda dig inför undervisningen i digital kompetens.

Internetdagarna

Lär dig mer på Internetdagarna – en tvådagarskonferens som hålls av Internetstiftelsen. Konferensen äger rum varje höst och du utformar programmet själv. Minst ett av områdena har alltid fokus på digital kompetens i skolan. Du får dessutom möjlighet att lyssna till inspirerande talare och nätverka med andra i branschen eller över branschgränsen. Läs mer på Internetdagarnas webbplats och skriv upp dig på intresselistan för Internetdagarna 2024!

Kostnadsfria föreläsningar med Kristina Alexanderson

Vill du boka Kristina som föreläsare på din lärarkonferens eller något annat större evenemang? Läs mer på sidan Föreläsningar med Kristina Alexanderson.