.FILE
En föreläsare står framför en publik och talar i en mikrofon på scenen

Fortbildning

Vill du utveckla din digitala kompetens? Missa då inte att Internetstiftelsen erbjuder olika typer av fortbildning för dig som ska arbeta med digital kompetens i skolan.

Möt oss på SETT-dagarna 2022

26–28 april går Skandinaviens största konferens och mässa för modernt och innovativt lärande av stapeln. Som kompetenspartner till SETT-dagarna 2022 kommer du att hitta oss på plats 26–27 april, där vi bjuder på ett program som tar ett brett tag om digital kompetens. Vi kommer ge dig en bredare förståelse för vad som behöver göras inom skolsektorn i stort, och du får dessutom ta del av konkreta tips på hur du kan ta dig an digital kompetens tillsammans med dina elever. Köp biljett nu.

Fortbildningspodd för lärare

I podden Digitala lektioner samtalar Kristina Alexanderson med gäster om hur de arbetar med digital kompetens i sin undervisning. Podden kan användas som underlag för kollegiala samtal i arbetslaget, ämnesgruppen eller i skolans arbete med att utveckla digital kompetens. Till varje avsnitt hittar du frågor, lektionsmaterial och tips på vidare läsning. Mer om podden Digitala lektioner.

Fortbildningsmaterial på Digitala lektioner

I alla lektioner finns fliken "Se lärarinstruktioner". Under den fliken hittar du relevanta länkar till fortbildningsmaterial som gör att du kan förbereda och fortbilda dig inför undervisningen i digital kompetens.

Lyssna på ett lärandesamtal om distansundervisning

Under våren 2020 ställdes gymnasieskolan om och gick från en dag till en annan till distansundervisning. Lyssna på ett samtal mellan Kristina Alexanderson och Linda Svanberg om distansundervisning.

Internetdagarna

Lär dig mer på Internetdagarna – en tvådagarskonferens som hålls av Internetstiftelsen. Konferensen äger rum varje höst och du utformar programmet själv. Minst ett av temaspåren har alltid fokus på digital kompetens i skolan. Du får dessutom möjlighet att lyssna till inspirerande keynotetalare och nätverka med andra i branschen eller över branschgränsen. Nästa Internetdagarna äger rum 21–22 november 2022, skriv upp dig på Internetdagarnas intresselista för att bli först med att få programmet för 2022.

Kostnadsfria föreläsningar med Kristina Alexanderson

Vill du boka Kristina som föreläsare på din lärarkonferens eller något annat större evenemang? Läs mer här!

Relaterat

Läraren Ingela Lindström framför tavlan i klassrummet

"Våga lära dig programmering med eleverna"

Genom att göra eleverna till digitala ledare har Utsäljeskolan i Huddinge lyckats få fler att tycka det är roligt med programmering – till och med lärarna. Lågstadieläraren Ingela Lindström uppmanar kollegor att våga börja och att ta hjälp av eleverna.

En pojke sitter i skolkorridor med en dator i knät.

Använd Digitala lektioner för undervisning hemma

Coronaviruset och dess följder ökar på olika sätt behovet av digital kompetens hos både lärare och elever. Övningarna och uppgifterna i Digitala lektioner går fint att anpassa för fjärr- eller distansundervisning.

Maria Franzén

Hur funkade världen före internet?

Kristina Alexanderson möter Maria Franzén, it-pedagog för låg- och mellanstadiet. Maria berättar hur hon ger elever som vuxit upp med läsplattor och internet en förståelse för hur världen funkade innan digitaliseringen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig och få nyheter, tips om utbildningar, event och andra kostnadsfria satsningar vi gör för lärare. Fyll i vilken årskurs du helst vill få mer tips om.

Årskurs
Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig och få nyheter, tips om utbildningar, event och andra kostnadsfria satsningar vi gör för lärare. Fyll i vilken årskurs du helst vill få mer tips om.

Årskurs
Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn