En pojke sitter med hörlurar på framför en dator i ett klassrum

Arbeta med programmering på mellanstadiet

Våra kostnadsfria lektioner är den perfekta introduktionen i programmering för dina elever på mellanstadiet. Materialet finns i olika svårighetsgrader och har tagits fram av yrkesverksamma lärare.

Lektionerna är kompletta med lärarhandledning, läroplanskoppling och instruktioner till elever. De går att bearbeta så att de passar för just ditt klassrum.

Här finns lektioner som går att genomföra både med och utan dator. Att låtsas vara mänskliga robotar som följer givna instruktioner är ett bra sätt att börja tänka programmering. Ska ni börja programmera på dator eller läsplatta är blockprogrammering i lättförståeliga Scratch en perfekt start – gör gärna våra populära introduktionskurser.  När ni sedan har koll på Scratch finns lektioner för att bland annat jobba med geometriska figurer och koda mattetest.

Ett klassrum med elever jobbar med bärbara datorer

Programmera med Scratch i skolan

Funderar du på hur ni ska jobba med programmering i skolan? Digitala lektioner hjälper dig med färdiga, helt kostnadsfria lektioner i programmet Scratch.

En pojke och en flicka tittar på en bärbar dator i en skolkorridor

Programmering i skolan

Programmering i skolan behöver inte innebära att programmera i ett krångligt språk. Med Digitala lektioner kan du introducera ämnet på andra sätt!

En lärare hjälper en elev med skolarbete

Arbeta med programmering på lågstadiet

Hos Digitala lektioner kan du introducera programmering med dans, arbetsblad eller låta eleverna jobba med lättförståelig blockprogrammering.