Webbpedagog

Internetstiftelsens bloggtjänst Webbpedagog, där lärare fått gratis bloggutrymme och domännamn under ett år, är sedan februari 2019 nedstängd. Digitala lektioner, där du befinner dig nu, är Internetstiftelsens nya skolsatsning.

En lärresurs för dig som ska undervisa i digital kompetens

Digitala lektioner är en öppen och kostnadsfri lärresurs för skolan. Här hittar du färdiga lektioner för alla grundskolans stadier, både på nybörjar- och fortsättningsnivå, som du kan använda när du ska undervisa i digital kompetens i ditt ämne. Lär dina elever grunderna i programmeringdigital källkritiknetikettsäkerhet eller digitaliseringens påverkan på individ och samhälle. På digitala lektioner finns lektioner som du kan använda direkt! Här kan du läsa mer om Digitala lektioner och se en introduktionsfilm kring hur det fungerar.

Vad innebär det här för dig som har haft en webbplats i Webbpedagog?

I och med att vi stängt bloggportalen har du som velat behålla domännamnet och bloggen fått välja valfritt webbhotell att flytta innehållet till och ta över kostnaden. Om du har några frågor kring detta kan du mejla till info@internetstiftelsen.se.

Vill du få information om Internetstiftelsens skolsatsningar?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för skolan i formuläret nedan!