Webbstjärnan

Webbstjärnans webbplats och bloggportal är nedstängd från och med den 1 oktober 2018. I stället har Internetstiftelsen startat satsningen: Digitala lektioner, där du befinner dig nu. Här finns lektionsmaterial kring digital kompetens och MIK

En ny lärresurs för dig som ska undervisa i digital kompetens

Digitala lektioner handlar om digital kompetens samt är en öppen och kostnadsfri lärresurs för skolan. Här hittar du färdiga lektioner för alla grundskolans stadier, både på nybörjar- och fortsättningsnivå, som du kan använda när du ska undervisa i digital kompetens i ditt ämne. Lär dina elever grunderna i programmering, digital källkritik, netikett, säkerhet eller digitaliseringens påverkan på individ och samhälle. På digitala lektioner finns lektioner som du kan använda direkt!

Vad innebär det här för dig som har haft en webbplats i Webbstjärnan?

I och med att vi stängt bloggportalen kommer du få ta över kostnaderna för både domännamnet och webbhotellet (bloggen) om du önskar ha dem kvar. Innehållet på din blogg stängdes ner den 1 oktober 2018 och raderades vid årsskiftet 2018/2019.

Om Webbstjärnan

Webbstjärnan startades år 2008 och har varit en del av Internetstiftelsens satsningar för att utveckla internetanvändandet i den svenska skolan. Under tävlingens tio år har nära 400 000 elever deltagit och tillsammans skapat mer än 20 000 webbplatser. I korthet har Webbstjärnan gått ut på att ge elever och lärare en möjlighet att lära sig mer om internet, webb och webbpublicering. Tävlingen har handlat om att publicera ett skolarbete på internet och närma sig rollen som producent och aktiv användare snarare är den mer bekanta rollen som konsument.

Vad är det som gjort Webbstjärnan så populär och vad har hänt under de här tio åren? Webbstjärnans tävlingsgeneral Kristina Alexanderson summerar ett decennium, läs blogginlägget här.

Vill du få information om våra skolsatsningar?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för skolan, så får du löpande nyheter.