Undervisa om det digitala livet

En del har redan prövat att ha skola i vardagsrummet och ta rast med kompisarna online. Här finns lektioner som handlar om digitaliseringen i samhället.

När arbetsplatser och skolor ibland tvingas stänga på grund av smittspridning, oväder eller andra oförutsedda händelser är det självklart för de flesta att kunna fortsätta arbeta nästan som vanligt. Utan digitaliseringen hade det inte varit möjligt på samma sätt.

Internet och tillgången till all information som finns där har förändrat både individens sätt att leva och samhällets utveckling. Digitala lektioner har många lektioner som handlar samhällets digitalisering.

 

Lektioner om digitalisering för lågstadiet

Kan man kramas på nätet? Ja, kanske kan man det om datorn får rätt instruktioner. Låt eleverna fundera på det i de här lektionerna:

 

Lektioner om digitalisering för mellanstadiet

Det är lätt att glömma att mobiltelefon, dator och alla de tjänster som vi använder på nätet idag inte alltid har funnits. Om det handlar de här lektionerna:

 

Lektioner om digitalisering för högstadiet

Digitaliseringen har förändrat hur vi umgås och arbetar, men har eleverna tänkt på att hur vi kommunicerar och vilket språk vi använder också har förändrats?

Gå tillbaka till Digitala lektioners Skola överallt, en del av initiativet #skolahemma, eller se hela lektionsbanken på Digitala lektioner.