Lektioner i digital kompetens för mellanstadiet

Välkommen till Digitala lektioner! Här finns lektionerna för dig som ska jobba med digital kompetens på mellanstadiet som klass- eller ämneslärare. Alla lektioner är gratis och du kan bearbeta dem som du vill så att de passar just din undervisning.

Att jobba med digital kompetens i årskurs 4-6 blir inga problem med Digitala lektioner. Här hittar du kostnadsfria lektioner som du kan börja använda direkt.

Ska ni ta er an källkritik är ”En introduktion till källkritik” en bra start. En lektion där eleverna lär sig fyra viktiga källkritiska kriterier.

Har ni tänkt börja jobba med programmering finns en mängd lektioner på nybörjarnivå. Låt eleverna få en förståelse för instruktioner och algoritmer genom att pröva dansprogrammering eller kliv in i kodvärlden genom enkel blockprogrammering i Scratch.

På ämnet integritet finns färdigt material för att diskutera i vilken situation det är okej att fotografera andra – gäller samma sak i omklädningsrummet efter gympan som hemma? Här finns också lektioner för er som ska ta upp teman som säkerhet online, etikett på nätet samt lag och rätt.

Glöm inte att tipsa en kollega om du får nytta av materialet från Digitala lektioner!