Klicka på bilden för att se video

Källkritiksutmaningen kommer tillbaka i mars

Mars är källkritikens månad på Digitala lektioner! Detta är ett utmärkt tillfälle att göra en eller flera källkritikslektioner tillsammans – för varje elev som deltar skänker vi också fem kronor till Unicefs arbete för barn i världen.

I mars kommer källkritiksutmaningen, förra årets succé hos Digitala lektioner, tillbaka. En bra start för dig som vill jobba med det centrala innehållet kopplat till digital kompetens och en chans för dina elever att lära sig mer om digital källkritik. I lektionerna får eleverna bland annat lära sig om fejkade bilder, reflektera över sina egna Googlesökningar och fundera på hur snabbt rykten kan spridas på nätet.

Precis som förra året skänker vi på Internetstiftelsen också fem kronor till Unicef för varje elev som gör en av våra källkritikslektioner under mars. Pengarna går till Unicefs arbete för att fler barn ska få gå i skolan. Antag därför källkritiksutmaningen med flera av dina elever – det är inte bara bra för dem, utan även för andra barn i världen.

Att delta är väldigt enkelt – på vår kampanjsida som kommer i mars fyller du bara i vilka lektioner ni gjort och hur många elever som deltog.

Skriv upp dig på Digitala lektioners nyhetsbrev så får du information om våra olika satsningar, och du påminns i god tid när det är dags att sätta igång med källkritiksutmaningen i mars.

Anmäl dig till Digitala lektioners nyhetsbrev

Förbered dig för källkritiksutmaningen så här

  1. Titta närmare på våra lektioner redan nu. Hos Digitala lektioner finns hela 40 stycken i källkritik för låg-, mellan- och högstadiet samt gymnasiet. Alla lektioner är kompletta med allt material som behövs, inklusive lärarinstruktioner och läroplanskoppling – du  hittar  dem  här:
  2. Berätta för dina kollegor om källkritiksutmaningen – ju fler elever som deltar, desto bättre!