Internetdagarna

Internetdagarna 2023 innehåller flera intressanta fokuspass som berör digital kompetens i skolan. Säkra din biljett nu!

Internetdagarna är konferensen där du får koll på det senaste om digitalisering i skolans värld. I år kommer du kunna ta del av tre matiga fokuspass om just skolan, trendspaningar från internationella huvudtalare och en härlig gemenskap med andra deltagare.

En panel bestående av fyra personer diskuterar framför kameran på Internetdagarna 2022.

2023 års fokuspass

Eleverna lever sina liv "onlife": vad blir skolans ansvar?
Idag rör sig elever sömlöst mellan digitala och analoga sammanhang. De gör ingen skillnad mellan livet online och offline, utan de lever sina liv "onlife". Vad blir skolans ansvarsområde i att förbereda eleverna för deras digitala liv? Och hur ska du som lärare arbeta för att förse eleverna med bra digitala verktyg för framtiden? Internetstiftelsens Jannike Tillå ger en tydlig bild av barnens liv på nätet med hjälp av siffror från rapporten Svenskarna och internet. Det följs upp av ett samtal om skolans roll i utvecklingen av elevernas digitala kompetens tillsammans med läraren Sara Bruun.

Kan AI vara en bra pluggkompis?
Den snabba teknikutvecklingen har förändrat förutsättningarna för lärande. I det här fokuspasset pratar vi om hur AI påverkar lärandet för dig som lärare, för dina elever och för skolan i stort. Var med och lyssna till Mikael Kring och Erik Winerö som berättar hur digitala verktyg kan vara ett stöd i lärandet. Men också hur de blir en distraktion. De reflekterar också kring hur skolan kan förhålla sig till digitaliseringen för att förbättra lärandet.

Skolans roll i en digital vardag
I det här fokuspasset berättar 19 år gamla Wilma Emanuelsson om sin resa till att bli en framgångsrik entreprenör. Hon berättar om betydelsen skolan hade för hennes entreprenörskap men också om de motgångar hon stötte på som en ung elev. Tillsammans med Jannike Tillå och Mikael Kring reflekterar vi kring rollen som digital kompetens har i elevernas utveckling. Vi pratar om hur det påverkar förutsättningarna för elever att ta vara på möjligheterna på nätet. Vi avslutar sedan fokuspasset med ett samtal om hur framtidens skola borde se ut och kan se ut i en digital värld.

Läs mer om programmet på Internetdagarnas webbplats.

Om Internetdagarna

Internetdagarna är en tvådagarskonferens online för dig som vill bredda ditt digitala perspektiv. Konferensen arrangeras årligen av Internetstiftelsen och äger rum den 20–21 november 2023. Internetdagarna är Sveriges viktigaste event för kunskap om internet och digitaliseringens påverkan på individ och samhälle.