Gå på Digitala lektioners fortbildningsdagar

15-16 juni | Online | Arrangeras av Internetstiftelsen i samarbete med SETT

Välkommen att avsluta läsåret med två inspirerande eftermiddagar fyllda med fortbildning, nya perspektiv och inspirerande samtal. Delta online och kostnadsfritt!

Undervisning i digital kompetens är inte bara viktigt, med rätt verktygslåda är det både tillgängligt och kul. Gå på Digitala lektioners fortbildningsdagar för att utöka din verktygslåda med konkreta tips, nya insikter och inspiration!

Eventet är uppdelat i fristående block så du kan lätt välja de bitar som är relevanta för dig eller helt enkelt de delar du hinner med. Fullständigt program kommer inom kort men redan nu kan du anmäla dig.

5 anledningar att delta

  1. Konkreta tips på hur du och din skola kan ta er an digital kompetens i undervisningen.
  2. Inspirationsföreläsning av en internationell talare som ger dig nya insikter och perspektiv.
  3. Uppdatering om den senaste utvecklingen med digitala nationella prov och digitala identiteter. 
  4. Fortbildning från ledande experter. 
  5. Inspiration från kollegor som berättar hur de arbetar med digital kompetens på sin skola.

Digital kompetens – viktigare än någonsin

På många skolor ligger fokus på digitala verktyg och hur lärare och elever ska lära sig använda dem, inte vilken kunskap barnen behöver ha med sig för att vara medvetna användare och förstå hur det digitala påverkar samhälle och individ.

Undervisningen i digital kompetens blir allt viktigare i takt med att samhället digitaliseras. Viktiga grundpelare när man undervisar om digital kompetens är att eleverna genom undervisning i källkritik ska kunna söka, granska och värdera digitala källor.

Det handlar om att förbereda eleverna för jobb och en vardag i ett alltmer digitaliserat samhälle.

Kristina Alexanderson

När eleverna kan grunderna i programmering har de förutsättningarna för att förstå hur mängder av saker i vårt samhälle fungerar och samverkar. I undervisningen i värdegrund är det viktigt att eleverna lär sig hur man är schysst och trygg på nätet.

Det är också viktigt att förstå digitaliseringens påverkan på samhälle och individ och en del av detta är att undervisa om teknikens utveckling och hur du gör för att få en säker och trygg digital vardag.

Digitala lektioners fortbildningsdagar arrangeras av Internetstiftelsen i samarbete med SETT, Skandinaviens största mässa och konferens för modernt och innovativt lärande.

Missa inte chansen att fortbilda dig inom digital kompetens – anmäl dig idag!