Två kvinnor som skrattar och samtalar i en studio

Digitala lektioner på SETT 2022

26-28 april | Kistamässan i Stockholm | Pris från 780 SEK

Internetstiftelsen är kompetenspartner till SETT den 26-28 april. Vi bjuder på ett program som tar ett brett tag om digital kompetens!

Digitala lektioner med Kristina Alexanderson i spetsen bjuder in till ett två dagar långt program mellan 26-27 april. Vi kommer att hålla i 10 föreläsningar om digital kompetens med flera spännande föreläsare under konferensens två första dagar. Säkra din biljett nu för att få konkreta tips på hur du kan ta dig an digital kompetens tillsammans med dina elever och en bredare förståelse för vad som behöver göras inom skolsektorn i stort. SETT äger rum i Kistamässan i Stockholm.

Program tisdag 26 april

10:00-10:45
Talare: Kristina Alexanderson

Fem sätt att stärka dina elevers digitala kompetens

Ställer barnens digitala liv nya krav på undervisningen? I den här föreläsningen kommer Internetstiftelsens Kristina Alexanderson lyfta fem delar av digital kompetens och hur du kan använda dem för att stärka dina elever som internetanvändare.

11:15-12:00
Talare: Emma Frisk Carlström

Så hjälper du de yngsta att bli digitalt kompetenta

I den här föreläsningen kommer lågstadieläraren Emma Frisk Carlström ge dig konkreta tips och exempel på hur du kan väva in källkritik, digital kompetens och frågan om integritet i din undervisning.

13:00-13:45
Talare: Jannike Tillå och Boel Nygren

Så ser elevernas digitala liv ut

Internet är en naturlig del av vardagen för nästan alla skolbarn. Men vad vet du om deras digitala liv? Hör Internetstiftelsens Jannike Tillå, med stöd i rapporten Svenskarna och internet, berätta om hur barns internetanvändning egentligen ser ut. Läromedelsförfattaren Boel Nygren kommer även att berätta hur du synliggör digitaliseringen för dina elever.

14:15-15:00
Talare: Patricia Diaz och
Kristina Alexanderson

Så arbetar du formativt med digital kompetens

Hur kan vi involvera eleverna i lärandet av digital kompetens? Det är frågan som Patricia Diaz och Kristina Alexanderson behandlar i den här föreläsningen. Du som deltar kommer att få praktiska exempel på hur du kan arbeta med digitala resurser för att stämma av elevers förförståelse, ge återkoppling och arbeta med kamratrespons.
Patricia forskar inom lärarutbildning och användning av digitala verktyg.

15:30-16:15
Talare: Annika Agélli Genlott

Digitala verktyg - förbättra elevernas resultat med vetenskapligt testad modell

Användningen av digitala verktyg i undervisningen ställer nya krav på skolsektorn. I den här föreläsningen kommer forskaren Annika Agélli Genlott prata om vad som krävs av skolan, huvudmän, rektorer och lärare för att arbetet med digitala verktyg ska främja elevernas lärande.
Annika Agélii Genlott doktorerar inom informatik, med inriktning på digitaliseringen av skolorganisationer.

Program onsdag 27 april

10:00-10:45
Talare: Jack Werner

Jack Werner berättar: Så lär du ut om källkritik på nätet

Under den här föreläsningen kommer journalisten Jack Werner beskriva hur rykten och falska nyheter sprids på nätet och hur du som lärare kan arbeta med källkritik tillsammans med dina elever för att stärka deras digitala kompetens.

Porträtt på talarna Kristina Alexanderson, Jeanette Borg, Annika Sjödahl och Mia Smith
11:15-12:00
Talare: Kristina Alexanderson,
Jeanette Borg, Annika Sjödahl och
Mia Smith

Allt du behöver veta om digitala nationella prov

Kristina Alexanderson och Internetstiftelsen bjuder in till ett samtal om de digitala nationella proven tillsammans med Skolverket och två lärarrepresentanter. Du som deltar kommer få chansen att ställa frågor och få med dig en kunskap om vilka förberedelser och vilken digital kompetens som kommer krävas utav dig och andra inom skolväsendet när de digitala nationella proven införs.

13:00-13:45
Talare: Maria Wiman

Hur undervisar vi i framtidens skola?

Under den här föreläsningen kommer den prisbelönta läraren Maria Wiman att ge en bild av vilka behov som kommer att finnas i framtidens skola. Du kommer att få en inblick i vilka kunskaper du kommer behöva för att skapa en relevant undervisning för elever som växer upp med internet som en självklarhet.

14:15-15:00
Talare: Anna-Lena Godhe

Så får du in digital kompetens i skolvardagen

Vad innebär digital kompetens i praktiken för elever, lärare och skolförvaltning? Under den här föreläsningen kommer forskaren Anna-Lena Godhe att vrida och vända på begreppet digital kompetens utifrån aktuell forskning. Du som deltar kommer att få en tydlig överblick av vad digital kompetens har varit, vad det är och vad det kan bli i den praktiska undervisningen.

15:30-16:15
Panel: Maria Wiman, Måns Jonasson,
Karin Nygårds, Anna-Lena Godhe och
Boel Nygren

Boksmakarprat - de bästa böckerna om digital kompetens

En panel bestående av författare, lärare och forskare samtalar om litteratur som kan användas för att stärka dina kunskaper i digital kompetens. Du som deltar kommer att kunna ställa frågor till expertpanelen och få med dig ett eget exemplar av de böcker som diskuteras i samtalet.

Information med anledning av covid-19

SETT äger rum i Kistamässan i Stockholm och kommer att ske i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. De senaste rekommendationerna gäller från och med den 12 januari 2022.