Fortbilda dig under Internetdagarna

Bredda ditt digitala perspektiv och få insikter om digital kompetens i skolan.

22-23 november är det dags för 2021 års Internetdagarna. Två dagar fullspäckade med föreläsningar av världsledande keynotetalare, nätverkande och insikter. I år finns tre temaspår som passar perfekt för dig som jobbar eller intresserar dig för skola, lärande och digital kompetens. 

Häng med när Tekniska museet tillsammans med forskare, pedagoger och en astronaut diskuterar sju nycklar till framtidens lärande, när Öppna skolplattformen pratar om digitalisering i offentlig sektor eller varför inte ta del av Internetstiftelsens och Skolverkets temaspår om hur du hanterar utmaningarna med den digitala kompetensen i skolan? Läs mer och köp din biljett på Internetdagarnas webbplats.

Digital kompetens i skolan: så hanterar du utmaningarna

Skolan ska arbeta med att stärka elevers digitala kompetens men i vardagen uppstår en rad dilemman:

Hur ska lärare få tid att stärka sin digitala kompetens för att sedan utveckla elevernas? Hur mycket tid ska arbetet med digital kompetens få ta från ämnesundervisningen? Hur ska lärare hantera och förstå lagstiftningen kring integritetsfrågor i arbetet med digitala tjänster och verktyg?

På Internetdagarna kommer vi att närma oss frågor som rör didaktiska dilemman. Du kommer att lära dig mer om de utmaningar som skolans digitalisering medför i vardagen, och i en workshop kommer du få testa en kollegial modell för att hantera dilemman.

Presenteras av Internetstiftelsen och Skolverket. Läs mer om detta temaspår på Internetdagarnas webbplats.

Digitalisering i offentlig sektor: så lyckas vi

De stora samhällsutmaningarna vi har framför oss är komplexa. Vi behöver digitalisering för att lösa utmaningarna i vården, skolan och omsorgen samtidigt som klimathoten ska avvärjas. På vissa områden går digitaliseringen fortare än tåget, på andra halkar vi efter. I slutändan handlar det om demokrati – samhället måste fungera, och det behöver byggas gemensamt. Inte av några utvalda få. Öppen källkod, öppen data och samverkan mellan offentligt och privat, stort och smått och mellan privatpersoner och företag är vägen fram.

Presenteras av: Öppna skolplattformen. Läs mer om detta temaspår på Internetdagarnas webbplats.

Framtidens lustfyllda lärande i en fygital värld

För att lösa framtidens stora utmaningar krävs kunskap och nya perspektiv. Översköljda av digitalt innehåll men samtidigt utan svar på framtidens viktigaste frågor behöver vi skolan, museerna och meningsfulla fritidsaktiviteter mer än någonsin. Men hur ska lärandet vinna kampen om uppmärksamhet när konkurrensen från klipp med kattungar, filterbubblande fakta, träffsäkra memes och väl koreograferade dansduetter blir allt hårdare?

Tekniska museet leder ett spår för alla som i någon form arbetar med lärande och kunskapsförmedling. Med praktiska workshop-sessioner, spännande exempel och inspirerande gäster tittar vi på sju nycklar till framtidens lärande och knäcker tillsammans koden för att lyckas skapa minnesvärda, upplevelser av lustfyllt lärande.

Presenteras av: Tekniska museet. Läs mer om detta temaspår på Internetdagarnas webbplats.

Om Internetdagarna

Internetdagarna är en tvådagarskonferens online för dig som vill bredda ditt digitala perspektiv. Konferensen arrangeras årligen av Internetstiftelsen och äger rum den 22-23 november 2021. Internetdagarna är Sveriges viktigaste event för kunskap om internet och digitaliseringens påverkan på individ och samhälle. Konferensen hölls för första gången helt online 2020 och slog rekord – både i antal deltagare och i betyg från deltagarna. Internetdagarna fick ett snittbetyg på 4,4 av 5 – det högsta någonsin i konferensens 20-åriga historia.